Започваме работа по  изграждането на индустриална зона Варна. Имаме зони

...
Започваме работа по  изграждането на индустриална зона Варна. Имаме зони
Коментари Харесай

Министър Нинова: Започваме работа по изграждането на индустриална зона Варна

„ Започваме работа по  построяването на индустриална зона Варна. Имаме зони в Божурище, Пловдив, Стара Загора, Русе, Бургас и други Варна е един от дребното градове без индустриална зона. Тук съм с грижа на практика да стартираме работа по създаване на индустриална зона “. Това съобщи вицепремиерът и министър на стопанската система по време на брифинг в гр. Варна.

„ Знам какво е правено в предишното - за Аспаруховия мост, за Аксаково, за Суворово, само че нищо не е свършено през годините “, напомни тя. Министър Нинова акцентира, че Варна има своите преимущества, най-много с географското си състояние.

„ Екипът на Министерството на стопанската система и промишлеността стартира диалози и ще пристъпим към дейности за построяването на индустриална зона. В тази връзка през днешния ден с изключение на в „ Агрополихим “ бяхме на среща и в „ Девня цимент “, а преди 10 дни се срещнах и с управлението на „ Солвей соди “ - с тях също ще беседваме за вписване на индустриална зона на територията, на която са ситуирани тези предприятия. Ако погледнете де факто, тя е построена поради техните старания – вложенията,които са направени, само че им липсва държавната поддръжка, за създаване на инфраструктура, на пътища, ВиК, слънчеви панели и други “, сподели министър Нинова.

„ С управленията през днешния ден започнахме първите диалози. От тук нататък ще излъчим работна група и работни екипи от двете страни от Министерството на стопанската система и от Националната компания Индустриални зони, с цел да стартираме малко по малко построяването на индустриална зона на тази територия. Знаете близостта на пристанището, тъй че това е най-подходящото място, най-подходящата инфраструктура. Остава дружно да поставим старания и да я записваме и развиваме. Така, че започваме да работим по този въпрос “, безапелационна бе министър Нинова, оповестиха от централата на Българска социалистическа партия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР